Στην Αθήνα ο Evo Morales θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα

Στην Αθήνα ο Evo Morales θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα
Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales την Παρασκευή 15 Μαρτίου όπως είχε συμφωνηθεί από τον Ιούνιο του 2018 μεταξύ του Βολιβιανού Προέδρου και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Evo Morales θα βρεθεί στην Βιέννη της Αυστρίας για να παρουσιάσει στις 14 Μαρτίου, το βολιβιανό πρότυπο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην 62η Σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και στη συνέχεια θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον προσωπικό του φίλο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Την αποκάλυψη της επίσκεψης του Evo Morales στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας Diego Pery Rodriguez σε συνέντευξη του στο δίκτυο Patria Nueva, σύμφωνα με την ιστοσελίδα elRazon.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής, σύμφωνα με τον Βολιβιανό ΥΠΕΞ, είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδίως τώρα που η Βολιβία προωθεί σημαντικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι σημαντικό να έχουμε στρατηγικούς εταίρους που να συνδράμουν στις πρωτοβουλίες μας όπως η συμπληρωματική εμπορική συμφωνία και το ζήτημα της εξαίρεσης από την υποχρέωση θεώρησης βίζας», σημείωσε ο Diego Pery./IBNA