Ο Ivanov δεν υπογράφει τα διατάγματα νόμων στα οποία αναφέρεται το νέο όνομα της χώρας

Ο Ivanov δεν υπογράφει τα διατάγματα νόμων στα οποία αναφέρεται το νέο όνομα της χώρας
Ο Πρόεδρος της χώρας Gjorge Ivanov αρνείται να υπογράψει το τελευταίο διάστημα τα προεδρικά διατάγματα των νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή, στους οποίους αναφέρεται το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

Συνολικά, ο Gjorge Ivanov δεν έχει υπογράψει 11 νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Κοινοβουλευτική πηγή ανέφερε ότι το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει εκ νέου τους νόμους που αρνείται να υπογράψει ο Ivanov και στη συνέχεια αυτοί θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς τη δική του υπογραφή.

Σημειώνεται ότι ο Gjorge Ivanov, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 12 Μαϊου, δεν είχε υπογράψει προηγουμένως την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της χώρας, καθώς και το νόμο για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι ωστότο δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, Talat Xhaferi.

Ο ίδιος ο Ιβάνοφ αναφέρει ότι ως Πρόεδρος της χώρας έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και καθώς θεωρεί «αντισυνταγματική» τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αναγνωρίζει το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, το οποίο εναντιώνεται επίσης στη Συμφωνία των Πρεσπών./ΙΒΝΑ